27.05.2010 г.

Bands We Like: Groove Armada - Black Light



"Black Light" определено се оказа нещо различно. Макар и съвсем да не съм фен на предишните албуми на групата, този всъщност е смела крачка, с която Groove Armada си спечелват нови почитатели, дори рискувайки да загубят стари такива. Наред с електропоп, синт и инди звучене, песни като "I Won’t Kneel", "Fall Silent" и "Time & Space" ще ви накарат да се запитате коя година е точно, докато "Warsaw" прилича на "електро пост пънк експеримент".

24.05.2010 г.

Буто



По начало съм си изтрещял, това всички го знаем. Но пък аз намирам за добре да обвинявам Чернобил за всичките ми странности, на които отдавна гледам като на дадености. Както се казва- всичко е въпрос на гледна точка, като извинението ми тук е, че всъщност имам късогледство, но това вече е друга тема.

21.05.2010 г.

Създадена е първата синтетична клетка

Mycoplasma Мycoides

Първата изкуствено създадена клетка е вече факт. Макар и човечеството отдавна да може да модифицира генно организми, сега за пръв път е създаден по изкуствен начин едноклетъчен организъм, който може да се репродуцира.

18.05.2010 г.

САЩ- Нациoналният ден за молитва е признат за незаконен



Нациoналният ден за молитва (датиращ от 1952г.), който годишно се състои на всеки първи четвъртък от месец май, е обявен за незаконен. Делото е заведено от фондация "Свобода от религията" през октомври 2008г. (и спечелено миналия месец) в обвинение към американското правителство, че не прави разграничение между независимостта на църква от щат и че насърчава американските граждани да участват в активност, която е чисто религиозна, което пък противоречи на конституцията.

11.05.2010 г.

Color Me

9.05.2010 г.

Мasturbate through choking



Аутоеротична асфикция (мастурбация по време на задушаване)- според експертите може да доведе до една от най-срамните причини за смърт. И има защо- едва ли някой иска тялото му да бъде намерено голо и завързано в странна поза стил кунг фу, с разпилени наоколо порно списания или видео. Спирането на притока на кислород до мозъка води до замаяност, което при някои хора поражда приятно усещане. Разбира се, ако не внимавате, може да си умрете от кеф, буквално.

7.05.2010 г.

Bands We Like: Tying Tiffany - Peoples Temple (2010)


 Tying Tiffany ме изненада приятно, признавам си. С electroclash/gothic rock звучене, Tiffany е деляла сцена с Iggy Pop, Buzzcocks, The Rapture, Alec Empire, Tiga... Дори е на корицата на Orkus  за този месец.

4.05.2010 г.

Всичките ми сънища са халюцинации


Всичките ми сънища са халюцинации. Нереално реални, живи по свой си начин.

3.05.2010 г.

New releases: април

NEW RELEASES: APRIL

Част от нещата, излeзли месец април:

tracklist:
Acylum- The enemy (kopf durch die wand)
Ataraxia - Sigillat