24.12.2011 г.

TV Cannibalism


Виждали сме всичко по телевизията. Но не и шоу-водещи, които похапват от себе си. Двамата холандски хостове Денис Сторм и Валерио Зино обсъждат вкуса на месо, опитвайки буквално един от друг. Водещите на развлекателното предаване "Proefkonijnen" ("Test Rabbits") намират отговори на екзистенциални въпроси от рода на "дали можеш да се обръснеш с кетчуп", но явно им стиска достатъчно, за да разберат и какъв е вкусът на човешкото месо.


Хирург отстранява няколко сантиметра плът от задните части на Сторм и от коремната област на Зино, а в студиото готвач приготвя "храната". "Готвачът изпържи месото с олио," казва Сторм. "Но не добавихме сол или пипер, защото не знаехме на какво има вкус." По-нататък продължава: "Няма нищо по-специално от това да говориш за месо. Но е странно да гледаш в очите приятел, докато дъвчеш корема му".
ТВ-канибалите шеговито обясняват, че това са били само няколко сантиметра месо и че зад оставените белези вече стои страхотна история.





Отвън всички сме различни, но отвътре- еднакво розови. И за щастие не се налага да заговорите някой прочут канибал, за да разберете какъв е вкусът на човешкото месо. Те просто  искат сами да ви кажат всичко. Karl Grossman е отговорен за смъртта на над 50 жени, като по същото време държи бутка за хот-дог... Karl Denke е убил 40 души до ареста му през 1924г, след което мариновал месото им и го продавал на пазара в буркани като за свинско. Горе-долу по същото време Fritz Haarmann, наречен "хановерският касапин", убива над 24 младежи, а месото им предлага на черния пазар като свинско. Тези мили, мили германци.
Идва ред на Armin Meiwes, който през 2001г. пуска обява в интернет, че търси "човек, който иска да бъде заколен". Отзовава се Bernd Brandes с ясно изразеното си и неосъществено [дотогова] желание да бъде изяден. Brandes свършва във фризера, а Meiwes с доживотна присъда в затвора. Според собствените думи на последния: "Месото имаше вкус на свинско, малко по-горчиво, по-силно. Беше доста добро на вкус". От тази история е вдъхновен и филмът "Grimm Love". Любопитно е и, че Armin Meiwes харесвал като малък неговата майка да му чете "Хензел и Гретел": "Частта, където Хензел е на път да бъде изяден беше много интересна. Няма да повярвате колко много хензеловци циркулират в интернет".

"Ти си това, което ядеш". По тази логика канибалите имат най-сложно устроените личности. И ако досега не ви се е догадило, за десерт ви оставяме един кулинарен хит- как да сготвите  плацентата от новороденото си бебе:



0 коментара:

Публикуване на коментар