24.05.2010 г.

Буто



По начало съм си изтрещял, това всички го знаем. Но пък аз намирам за добре да обвинявам Чернобил за всичките ми странности, на които отдавна гледам като на дадености. Както се казва- всичко е въпрос на гледна точка, като извинението ми тук е, че всъщност имам късогледство, но това вече е друга тема.

Та... попаднах вчера на място, което хората наричат дискотека. Не дай си боже! Заварвам ято потни глигани да се движат в стил "чупакабра",  абитЮренти да си настъпват мега важните роклички и похотливи чичковци да размахват пачки в ритъма на паркинсон. Гледам всичките тези хора и изведнъж се сещам за... буто(х)! Точно така, и веднага почвам да си представям как цялото място е пълно с буто танцьори, гърчещи се в ритъма на нещо като Диаманда Галас или Сопор Аетернус. Ах, каква прекрасна гледка, чак почнах да се просълзявам (но в последствие установих, че това е от димящата цигара на някакъв до мен).
Хубавото на буто-то е, че всъщност може да се играе и без публика, в крайна сметка не всички имат нужда от разбиране и одобрение. Най-честите теми на това изкуство са лудостта и табутата, гротеската е пълна, но ще ви оставя да добиете идея сами:





12 коментара:

Кръстник Дроселмайер каза...

Много хубав блог имаш, Vanpire! С интерес ще го чета. Поздрави.

Bla каза...

Great minds think alike. :)

Vainpire каза...

Great minds share similar deseases! Haha.

Bla каза...

LAWZ

Лъчезар каза...

Пише се "абитУрИент".
Иначе поредният сапрофилски блог, паднал от конвейра :(
Когато девиантното и социопатното станат някаква норма в блог пространството, следва да измисли нова естетика. Това, разбира се, се удава само на малцина.
Всеки субкултурен феномен е еманация на конформизма. А злото отдавна си е тривиално.

Bla каза...

Паднал от кое? "Конвейра"?

Лъчезар каза...

ами то си пише, бе :)

Bla каза...

Не думай. :D

Лъчезар каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Лъчезар каза...

що, не знаеш какво е конвейер ли?

Vainpire каза...

Ще ти напиша "абитЮрент" с главно Ю и без И, ей така, да му се радваш, хаха.

Анонимен каза...

Такива практики има по целия свят, макар не навсякъде да се наричат 'изкуство'. Но, хей! Това е Япония, там дори печенето на хляб и правенето на чай са изкуство. Целта на такива дейности е да събере и използва всичко антисоциално, агресивно, кръвожадно и анималистично у хората и да му даде някаква форма. При японците подтискането на такива тенденции в ежедневието им е част от културата, там етикета е изключително строг за тези които го спазват а и нали всичко трябва да е изкуство там. От къде да намериш толкова вътрешна енергия за да си перфектен във всяка област от живота си?

Публикуване на коментар