2.06.2010 г.

Lets kill the white ones



Ако в САЩ на 18 000 жители се ражда 1 албинос, то в Африка броят им е шест пъти по-голям или 1 на всеки 3000. Само че в Америка няма да те изядат ако си бял- е, най-много да те застрелят ако си попаднал в неподходящия квартал. В Африка един албинос определено изпъква в тълпата, но проблемите започват още в семейството. Често самите родители смятат, че дете албинос носи проклятие на семейството и убиват децата си след раждането им.

Децата албиноси изключително трудно се интегрират в обществото по тези места и обикновено спират училищното си обучение в много ранна възраст. Жените албиноси пък са често изнасилвани, заради вярването, че сексът с тях може да лекува HIV. В Танзания и други страни децата албиноси излизат извън дома винаги с придружители, тъй като се смята, че притежават свръхестествени сили, които могат да донесат богатство. Придружителите са, за да ги пазят, тъй като често албиносите са "ловувани" с цел органи или части от тях да бъдат продавани на различни знахари за магическите им церемонии (цената достига 75 хил. долара).

В Танзания за една година са убити 57 албиноси и 14 в Бурунди. При последното докладвано нападение по изключително жесток начин са убити и разчленени 5 годишно дете албинос, неговата майка и бабата, която се опитва да ги защити.
Според Международния червен кръст от 2008г. насам над 10 000 албиноси се крият.


4 коментара:

Inna каза...

уау! това беше ебати интересния пост!

Bla каза...

More like, shocking.

Vainpire каза...

Тъжно, но факт. Това е свят, в който живеем.

Анонимен каза...

това е африка, там преди, а сигурно и още има, имаше поверие, че секс със новородено лекува HIV. За съжаление и радост по света има от всичко.

Публикуване на коментар