17.01.2013 г.

Emotionally Damaged = Immediately Fvckable

 Имайки тенденцията да харесвам откачени неща, винаги съм знаел, че си падам по емоционално нестабилни хора. Не че задължително това е връзката, която искам, но емоционалната ви нестабилност за мен е плюс.

Намираме се на купон. Ако вие сте от хората, които постоянно се усмихват, говорят само положително, избягват да бъдат крайни или всичко им е наред - то няма шанс да ви обърна внимание. Истината е, че колкото и добре да изглеждате, няма да ви забележа, освен ако не ме издразните достатъчно с праволинейното си поведение. И тогава, ако видите, че ви наблюдавам, то най-вероятно се мъча да пресметна колко години затвор ще получа ако ви надупча стотина пъти с телбод. Не казвам, че ще го направя, но поне мисълта за това прави присъствието ви поносимо. Вие просто сте от типа хора, които може евентуално да са приятни за гледане, но в компанията ви ще заспя от отегчение.

Има нещо привлекателно в емоционално повредените хора ("повредени" от гледна точка на обществото и без психиатрична диагноза) било то в различието им от останалите, което в днешно време продължава да бъде рядкост. Виждаш ли, повечето хора не блестят с каквото и да е. А и не се опитват, защото те са като мравки - онази основа на пирамидата, която може и да е най-голяма по брой, но точно заради това никога не я забелязваш. Други пък се опитват да залагат на външен вид. Но външният вид без вътрешни качества е като манекените по витрините на магазините. Минаваш покрай тях, харесваш ги, искаш да спиш с тях, но бързо се отказваш, защото знаеш, че не са живи, а само картонена/пластмасова опаковка. Ако това правило не важи за теб, то спри да четеш и се обърни към нещо от типа на "Генеалогия на коча". 

Трети са хората, на които всичко им е наред и за които стана на въпрос. Онези, които те отегчават до смърт дори със самото си присъствие. Докато в емоционално повредените има нещо, което те привлича, признай си. Дали защото тайно искаш да си bad ass in a fucked up way или защото откриваш прилика със себе си. А и знаеш, че в тази връзка няма да говориш или правиш обичайните неща. Понякога дори няма да знаеш какво да очакваш от другия.

Така че, ако сте имали объркано детство, ако сте тъжни по дифолт или сте преследвали някого поне веднъж в живота си, то мисля, че ще си паснем идеално. Най-вероятно ще се опитам да ви спася от вас самите, потискайки собственото си желание спасеният да бъда аз. 




1 коментара:

balance каза...

Внимавай какво си пожелаваш...

Но пък ми попадна чудесен цитат: "Remember that not getting what you want is sometimes a wonderful stroke of luck."
The Dalai Lama

И в двата случая-късмет :)

Публикуване на коментар