28.05.2014 г.

10 предимства да не си обвързан

 Аман от емоционални пиявици и страх от отхвърляне. От захаросана тв-любов и бедни от към личност хора. Всичко, което обществото знае, е грешно. Грешно е, защото обществото не е всичко. Fvck you love или десет предимства да не си обвързан/женен.

1. На света има повече хора, които не са женени, отколкото са сключилите брак. Тази разлика е още по-видима в САЩ и Англия, както и в скандинавските страни, Унгария, Словения, Белгия и Франция. Колкото по на юг, толкова повече страстите си оказват влияние и се правят бебета по погрешка, което обикновено завършва със сватба, тъй като така правят хората или поне така казват роднините им, които само си търсят поредния повод да се появят на събитие, където ще преядат, препият, ще обменят клюки и ще повдигнат самочувствието си с приноса си към генетичния фонд на света, един вид - отреждайки се.

2. Необвързаните хора изглеждат по-добре. Факт. Тук не говорим за смотаняците, които не се къпят или не могат да се огладят, защото така или иначе са достатъчно смотани, за да го направят сами. Женените се запускат след брака и държат по-малко на външния си вид под презумпцията, че половинката им ще ги харесва така или иначе, а и нали вече "някой" ги е избрал. Необвързаните полагат повече усилия да са във форма, а и са се научили да изглеждат добре, заради себе си, както и заради евентуалните кандидати. Съответно се радват и на повече партньори, поради липсата на някой, на когото да изневерят. По статистика, след брака обикновено женените наддават 5-10 кг.

3. Необвързаните хора са по-търсени като работници, тъй като отделят повече време на работата си, което ги прави и по-квалифицирани. Отсъстват по-малко, поради не-воденето на деца тук и там и гледането им. А и изглеждат по-добре, освен ако не са по начало родени като глигани.

4. По-добри са във всичко. Липсата на половинка създава двойна работа, което в случая е плюс. Необвързаните могат да вършат повече неща, поради липсата на някой, който да ги прави вместо тях. Поправяш, переш, чистиш, готвиш и гладиш - оцеляването ти е гарантирано.

5. По-склонни са да поемат рискове и да се променят. Липсата на някой, който да напомня за присъствието си, често е и предимството, което ти дава светлина да зарежеш всичко и да се обърнеш на 360 градуса, за да преследваш живота, който искаш. "Ех, ако не бях женен... или нямах деца..." - bitch, please...

6. Срещаш страшно повече хора, което те обогатява като човек. Женените излизат по-рядко, по-малко склонни са да се запознават с нови хора, места и неща като цяло. Липсата на разногенна социалност и нежеланието за нова информация осакатява индивида.

7. Неженените хора имат по-голям контрол над финансите си имат повече пари. Точка. Имането на повече пари отключва един цял нов свят.

8. Не са длъжни да търпят дразнещите навици и поведение на половинките си. Както и не са длъжни да споделят храна.

9. Имат повече време да обърнат на себе си и липсата на един куп досадни роднини, които женените често наследяват с учуда от половинката си след брака.

10. Нека бъдем честни - имането на повече време за себе си води и до по-добро опознаване на себе си. Знаенето на това кой си е може би едно от най-важните неща, които хората научават на тази земя, защото разбирайки кой си ти дава ключа към това какво търсиш или искаш от  света. Това довежда до по-голяма увереност в собствения аз и до по-малка нужда да паразитираш върху някой друг, за да те спасява от моментите ти на емоционална нестабилност.

Изключително много хора преминават от връзка във връзка, защото ги е страх да останат сами и да спрат да бъдат емоционалните инвалиди, поради неспособността си да се справят в живота със собствени сили. Така че, това да си необвързан не е болка за умиране, имайки предвид всички онези неща, които можеш да свършиш, наред с това, че са и много по-забавни. А и необвързаните не са изроди, нито откачалки, нито има нещо нередно в тях - те просто имат стандарти.


1 коментара:

balance каза...

С убедеността на осъзнат атеист мога само да кажа "Amen!" :)

Публикуване на коментар