9.12.2012 г.

10 начина да превъзмогнеш депресиращите празници

За много хора Коледа е магическо време на годината: време за семейството, за подаръци и празнуване на Рождество Христово. За други - истински ад. Това е време на лошо настроение, което трябва всячески да се избягва. Ето няколко полезни съвета, с които да забравим, че е Коледа.

Всъщност, някой нормален човек би ви посъветвал следните неща: да избягвате семейните конфликти в тези дни; да помагате на тези, които са по-зле от вас, тъй като има хора, които са много по-зле от вас; да се съсредоточавате върху важните неща; да не преяждате или препивате; да си запишете час при психолог или сходните му преди празниците. Аз обаче ви съветвам друго.

1. Ако сте решили да прекарате Коледа алкохолизирани - полезният съвет тук е да почнете да пиете от сутринта. До вечерта най-вероятно вече ще сте заспали и хем ще си легнете по-рано, хем няма да ви е толкова зле на сутринта, да не говорим, че ще сте проспали Коледа. Няма нищо по-добро от повдигане на празничния дух с празнични субстанции.

2. Знайте, че Коледа е празник за децата и вярващите. За всички останали, Коледа е също толкова важен ден, колкото е и денят на леприконите. Затова ги оставете да се порадват, а вие си намерете друго занимание. Като например как да запалите елхата на съседа (веднъж завинаги).

3. Не оставайте сами. Намерете си приятел по чашка, цигара и т.н. Ако нямате - измислете си въображаем такъв. И знайте, че едни от най-добрите ви идеи ще се дължат именно на него. Предавайте поздрави и от негово/нейно име.

4. Когато видите щастливото лице на някой по празниците, помислете си за всичките му недостатъци и тъмни страни. Това, освен, че ще ви накара да се почувствате по-добре, ще ви накара да се почувствате и по-нормални.

5. Купете си нещо. Защо да чакате другите да ви го подарят, когато знаете най-добре какво искате. Настрани от рождения ви ден, направете Коледа свой личен ден или времето, когато сте в центъра на всичко. Така де, вие поне съществувате.

6. Обърнете се за разведряване към следните песни: X-M@$, Santa's Baby, Ho Ho Fucking Ho, Yellow Snow, Fuck Off Santa.

7. Ако се чувствате самотни знайте, че докато всичките ви фейсбук приятели един по един стават семейни или с деца, то вие ставате единствено и само по-интересни с годините.

8. Не гледайте телевизия! Предупреждавам ви, рекламират Иисус и идеалното семейство по всички канали. Затова се обърнете към порното на коледна тематика. Така ще се почувствате поне малко съпричастни към празника.

9. Излъжете всички, че ще празнувате в някой друг. Накрая си изключете телефона и се отдайте на любими занимания. А може и да отидете някъде, където не празнуват. Или пък някъде като Русия, където Коледа е на 7-ми януари. Или пък прекарайте Коледа в затвора, където никой няма да ви обърне внимание.

10. Надеждата крепи човека. Коледа не е вече Коледа на 26 декември - затова имайте вяра, че ще преживеете до тогава!


2 коментара:

balance каза...

Аз си заплювам № 7 :)

Vainpire каза...

Аз пък си ги запазвам всичките, според настроението :)

Подканвам всеки желаещ да сподели начините си за справяне с Коледа.

Публикуване на коментар