30.06.2012 г.

Plastik Fantastik



Напоследък съм се запалил по хора, които се правят на не-хора, докато се правят на неща, които се правят на хора. По-добре не бих го обяснил. Затова без излишни увъртания ви представям Пандемония - двуметрова кукла, която сама си вдъхва живот и намира своето място сред първите редове на елита, винаги на едни пипала разстояние.

Пандемония е латексов артист, превърнала сама себе си в изкуство. Направата на дрехите и косата й отнема месеци да ги изработи, като в нея няма нищо реално, освен твърдението й, че е напълно изкуствена. Превърнала е себе си в запазена марка, благодарение на над два метра извисяващата й се фигура, отличителната й прическа и надуваемото й куче Сноуи. И докато другите момичета носят в чантите си много неща като грим и др. за Пандемония най-важният аксесоар е флакон с газ... за да я поддържа във форма - буквално. И макар да е само повърхност без съдържание, Пандемония е отражението на културата ни, така обзета от имиджа и известността.

Струваше ми се достоверно, че най-добрият начин да пародирам света ни, беше да създам моя собствена знаменитост. Създадох една напълно изкуствена такава по ценностите на консуматора. Слаба, висока, блестяща, завинаги млада и разбира се, известна.

Най-големият й проблем е минаването през врати, а най-силният й страх е страхът от спадане. Може да бъде забелязана (от далеч) на всички важни модни събития. Тя е като анимационен герой, сдобил се с плът и объркващ вижданията ви за това кое е реално и кое не. В това отношение, Пандемония ми напомня за Air Doll - надуваемата секс кукла, която оживява и намира с трагични последици мястото си в обществото.













 







0 коментара:

Публикуване на коментар