8.05.2011 г.

Insane In The Membrane


 Понякога забравям в колко откачен свят живеем. Това, разбира се, не продължава дълго, благодарение на неща като тези: предходният папа е на път да стане светец; 91-годишна баба продава успешно suicide kits; Чарлс Менсън вече се бори срещу глобалното затопляне, а тийнейджъри си завират тампони, напоени в алкохол, познайте къде... А да, и ако желаете след смъртта ви може да ви втечнят или направят на грамофонна плоча.

1. Папа Йоан Павел Втори е една крачка по-близо до провъзгласяването му за светец от страна на католическата църква. Това става възможно, благодарение на монахинята Мари Симон-Пиер, която страдала от паркинсон. Но тъй като въпросната се молила упорито на предалия богу дух папа и станало чудо. Болестта й изчезнала и това довело до заключението, че пост мортум Йоан Павел Втори е извършил чудо, което "науката" не можела да обясни. В заключение ще преведа само, че интелигентността винаги е убягвала на поддръжниците на църквата- в противен случай последната нямаше въобще да я има.



2. 91-годишна баба в Калифорния започва да прави и продава "комплект на самоубиеца", след като съпругът й умира бавно и мъчително от рак. "Правя каквото мога, за да подобря света" казва без капка угризения бабата и може би е права. Срещу $60 получавате найлонова торба за глава с пластмасова тръба, през която вдишвате чист хелий. Сами си осигурявате хелия, който в чиста форма е смъртоносен, но също така лесен за намиране. За изминалата година бабата е спечелила около 100 000 долара и продала над 1600 suicide kits.



3. Чичко Менсън проговаря. Този път таргет е глобалното затопляне. "Старая се да спася моя въздух, моята вода, моите дървета, дивата природа... и да се отърва от обществото [да се разбира буквално]... Защо не им кажете, че полярните шапки се топят, защото създавате толкова много топлина с машините си... Може би трябваше да убия четири или пет хиляди души, тогава щях да се почувствам по-добре, щях да почувствам, че наистина предлагам нещо на обществото... истината е, че планетата Земя умира".

Чарлс Менсън вече има нови последователи, според които "Основната ни цел е да спасим живота на планетата от хората... и ключ към това е Чарли Менсън". Така че, внимание недобросъвестни граждани- внимавайте къде си изхвърляте боклука или каква кола карате, защото винаги може да имате нещастието да установите фатално, че съседите ви членуват в "семейството" на Менсън и тичат към вас с нож в ръка.



4. Slimming. Взимате тампон, потапяте го в алкохол и ако сте жена си го слагате във вагината, ако сте мъж- анално. Тази техника е станала отново популярна сред тийнейджърите, готови да експериментират. Не се усеща миризма, а и напиването е по-бързо. Въпреки вредните последици за организма, слимингът набира популярност и дори са създадени групи във Фейсбук, целящи изясняване на процеса чрез инструкции и how-to-видеота. Засега са докладвани само случаи на силно интоксицирани младежи.




5. Ако живеете в щата Охайо и мечтаете трупът ви да бъде втечнен след смъртта- имаме лоши новини, тъй като Щатът забрани вече този процес, но пък... Алтернатива на кремацията, резумацията се води за по-екологично чиста- свеждат ви до течност с цвят на кафе и ако желаете ви изливат в канала (или тоалетната). Преди това ви поставят в стоманен цилиндър и с малко топлина, алкалоиди и налягане сте готови за последното си потапяне. Плюсовете на резумацията са:

+Представянето на резумацията ще доведе до по-голям избор относно това какво искате да се случи с тялото ви след смъртта.
+Ако резумацията замени напълно кремацията, погребалните домове ще произвеждат 35% по-малко вредни за озоновия слой газове.
+Енергията във вид на електричество, използвана при резумацията, е 8 пъти по-малко от тази при кремацията.
+ В Англия 16% от елемента меркурий се отделят във въздуха в следствие на кремиране, докато при резумацията не се отделя меркурий.
+Като стерилна течност вашето резумирано тяло се включва в естествения воден цикъл на природата, без следи от днк.
+В много страни не достигат вече места за гробове, като с резумацията този проблем ще бъде решен.


Ако търсите друг подход към тленните си останки- може да се окаже добра алтернатива и превръщането им в грамофонна плоча. Когато албумът, наречен живот, свърши най-накрая, сигурно би било добре да пускате плочата отново и отново. Фирмата And Vinyly ви предлага да (ком)пресира пепелта ви във винилова плоча, която вашите близки и наследници могат да продължат да слушат за поколения напред. Дори може да си запишете лично съобщение, ваш собствен саундтрак. Цена 3000 паунда. Също се приемат и части от домашни любимци.

0 коментара:

Публикуване на коментар