21.09.2010 г.

Папа Бенедикт XVI- враг на човечеството



Джоузеф Ратзингер (настоящият папа) е враг на човечеството. Той е враг на децата, чиито тела е позволил да бъдат изнасилвани и чиито умове е насърчил да бъдат заразявани с вина. Срамно ясно е, че църквата е по-малко заета със спасяването на децата от изнасилвачи, отколкото със спасяването на свещеници от ад и най-вече заета със спасяването на собствената си репутация.
Той е враг на гей хората, даряващ ги с такава сляпа набожност, която беше запазена марка на църквата към евреите до 1962г… Той е враг на истината, проповядвайки безсрамни лъжи относно СПИН, особено по отношение на Африка… Той е враг на науката, пречейки на изследванията със стволови клетки не на морална основа, а на основата на праисторическо суеверие… Ратзингер е враг на образованието. Настрани от доживотната психологическа вреда, причинена от страха и вината, които католическото образование нанася по света, той и  неговата църква поддържат гибелната за образованието доктрина, че доказателството има по-малка основа на доверие, отколкото имат традицията, откровението и авторитета- неговият авторитет.
Из речта на Ричард Доукинс
18 септ. 2010


 



В наглостта си папата стига и по-далеч. Изразявайки „най-дълбоко съжаление към невинните жертви на тези неизразими с думи престъпления”,  папата забравя,  че самият той е един от хората, премълчавал тези престъпления и уреждал споразумения, за да не се разчуват деянията на свещениците му.  Пък и само глупак има нужда от папа, който се извинява, вместо да направи нещо по въпроса различно от уреждане на преждевременни пенсии и премествания на провинили се отци от едно място на друго.
Но не, Джоузеф Ратзингер не спира до тук. В изблик на ясно умопомрачение сравнява атеистите по света с нацистите (избягвайки явно от  вниманието му, че самият Хитлер е бил римокатолик).  Църквата му смята аборта за престъпление, равняващо се на убийството на човек (защото приема, че нов живот се поражда още с акта на оплождане на яйцеклетката), а презервативите като средство, заразяващо със СПИН. Добрата църква не вижда друга алтернатива по отношение на секса, освен за правенето на деца и приема, че ако двойка не иска деца, то „за предпочитане е въздържането от секс”. При миналогодишното си посещение в Африка папата заявява: „Не може да разрешите проблема [СПИН] с разпространението на кондоми. Точно обратното, това увеличава проблема.” И: „Загрижени сме за живота в Африка, неговият източник на надежда и стабилност е заплашен от развода, абортите, проституирането, трафика на хора и контрацептивите”. Моля? Контрацептивите заплашват живота в Африка? Аз си мислех, че е точно обратното.
И всичко това  просто, защото не се вписва в оригиналния „божи план”.  Може би ще минат още няколко века, докато църквата разшири кръгозора си- не защото й се иска, а защото й се налага- докато спре да пречи на нашето развитие. Пожелаваме й успех в наваксването на 20 века.




2 коментара:

Кръстник Дроселмайер каза...

Този зъл старец доста добре показва колко лицемерни и глупави са повечето хора. Папата се радва на всеобща почит, дори в некатолическите страни, когато всъщност би трябвало да гние в затвора.

Vainpire каза...

Защото хората не са запознати с нещата, които стават вътре в църквата, или пък не искат да ги приемат за верни, защото не им изнася.
Съжалявам само, че Хитченс не арестува Папата, както беше по замисъл.

Публикуване на коментар