23.04.2010 г.

Небесно погребение

Небесно погребение или птици на смъртта? Оказва се, че в Тибет "небесните погребения" са нещо обикновено. Под това разбирайте поставяне тялото на умрелия на хълм, където се събират лешояди. Целта на заниманието е да се сведат останките на починалия до минимум.
Както знаем, будизмът смята тялото след смъртта за празно, а и съчетано с вярването за прераждане се оказва нормално тялото да бъде изядено от птици (а и много по-евтин начин, поради високата цена на гориво за кремация и каменистата почва в Тибет, непозволяваща мъртвите да бъдат зарявани на дълбоко). Оставям снимките да говорят сами, you've been warned:

















5 коментара:

Пламен Бочев каза...

Следващият път качи снимки на изядени от червеи дълбоко погребани.

Bla каза...

Eaters of the dead...

Анонимен каза...

Какви са тези канибали бе? егати традицийте егати простотиите. В крайна сметка в кой век живеем. Ами те защо не вземат и не ги сготвят умрелите и да ги изядат, вместо да ги пускат на лешоядите. Е не! честно, будистките традиций никак не ги разбирам.

Кръстник Дроселмайер каза...

Будистките традициЙ, викаш, са лошо нещо, а? Какво толкова ти пука какво правят с тялото ти, след като умреш? Чудо голямо...

Анонимен каза...

Аз пък съм бисексуакен. Сегашното ми гадже е негър и си прекарваме добре. Какво ме интересуват традициите на дуистите, чеда ги коментирам.

Публикуване на коментар